Csináld magad, a weboldaladvagy bízd inkább egy szakértőre?

weboldal készítés

Csináld magad a weboldalad, vagy inkább bízd rá valakire?

Az örök kérdés… Mi a jó döntés, ha megpróbálod magad elkészíteni, vagy inkább kiszervezed ezt a feladatot.

Ez egy jogos felvetés. Ha felbérelsz valakit az elkészítésére, az rengeteg pénzedbe kerülhet, és igencsak megterhelő lehet anyagilag, ha induló vállalkozásként még nem termelsz igazán rendszeres bevételt. Plusz óriási a túlkínálat is a weboldal készítő ügynökségekből és vállalkozókból, amiből kikellene választanod a számodra tökéleteset.

Szeretnék segíteni a választásban, pár pro és kontra érvvel.

Nézzük először a csináld magad weboldal előnyeit:

Az új weboldal platformok megjelenésével igencsak leegyszerűsödött a weboldal készítésének folyamata és már különösebb informatikai tudás nélkül is bárki összetud kattintgatni egy weboldalt, akár ingyenes sablonok használatával.

Mindenképp költséghatékonyabb ez a megoldás, ha magadnak készíted. De csak ha nem veszi el túl sok idődet, mivel addig is nélkülöznöd kell az erre fordított energiádat a vállalkozásodból.

Ha még nagyon az elején vagy a vállalkozásod beindításának, ez lehet a legjobb megoldás, mivel nagyvalószínűséggel még nem lesz szükséged egy túl komplex egyedi tervezésű weboldalra. Egy egyszerű weboldalt pedig akár magad is összerakhatsz. A megspórolt összeget ezen a ponton érdemesebb lehet befektetned inkább marketing tanulásba, vagy például egy marketing stratégia összeállításába, szövegírásba stb…

Csináld magad weboldal hátrányai:

Ha elúszol az időddel az nagy szívás lehet… Mivel rengeteg az információ és a választási lehetőség a különböző weboldal készítő platformok és sablonok területén. Mire végig rágod magad az összesen, utánanézel elolvasol minden ajánlást róla, az is több hét lehet. És még akkor sem leszel 100%-ig biztos benne, hogy ez e megfelelő.

Nem beszélve arról, ha végül megtalálod azt, ami jó lehet a vállalkozásodnak és elkezdenéd vele a munkát. Közben döbbenhetsz rá mennyire összetett és bonyolult tud lenni. Mert az ördög mindig a részletekben rejlik. Beúszhatsz az egésszel, nem áll össze és csak kiidegeled magad teljesen.

Nem egy olyan vállalkozóval találkoztam, akik HÓNAPOKIG dolgoztak a weboldalukon…

Ha nem tudod relatív gyorsan elkészíteni a weboldalad, rengeteg pénzt és időt veszíthetsz. Mert ez mind a vállalkozásodból veszi el az energiát, hiszen nem azzal töltöd az értékes idődet, amiért a vállalkozásod elindítottad. Ebben az esetben jobban jársz ha szakértőt bízol meg a feladattal.

Ha sablonból, vagy témából építesz weboldalt, lekorlátozódnak a lehetőségeid egy olyan weboldal megépítésére, amire igazán szükséged lenne marketing szempontból. Előfordulhat, hogy ezek a témák nem kínálnak olyan opciókat, lehetőségeket amire a vállalkozásodnak mindenképp szüksége lenne, és mivel nem értesz a kódoláshoz nem is tudsz változtatni ezeken. Vagyis elakadsz a folyamatban… Ezek a témák sablonok akkor működnek ha nincs szükséged benne semmilyen változtatásra.

Ha a kiszervezés mellett döntesz…

Akinek nincs ideje és affinitása weboldal készítéshez, azoknak mindenképp azt javaslom, hogy bízzanak meg inkább egy szakértőt a kivitelezéssel. Rengeteg időt és sok esetben pénzt is spórolhatnak meg vele. Mint egy olyan weboldalra fecsérelt idő és energia, ami aztán úgyis a kukában landol, mert nem úgy funkcionál, ahogy egyébként kellene.

Az a tapasztalatom, hogy egy induló vállalkozásnak (az első 3 üzleti évében) ritkán van szüksége teljesen egyedi fejlesztésű weboldalra. Nekik készítettem elsősorban saját tervezésű konverzió központú professzionális sablonjaimat. Megtalálhatók benne azok a funkciók, amire egy szolgáltatás alapú induló vállalkozásnak feltétlenül szüksége van bemutatkozásra és a lényeg: a vevőszerzésre.

A csináld magad weboldal barkácsolás mindig időigényes folyamat és komoly erőfeszítést igényel ha nem vagy egy istenadta tehetség benne, előzetes tanulás nélkül. Rengeteg buktatója van, de nem lehetetlen. Ezt neked kell mérlegelni, hogy mivel járhatsz jobban.

Tehát ha van időd és hajlandóságod a weboldal készítésre, akkor hajrá! Ha segítségre lenne szükséged, akár a döntésben, vagy tanácsra mi lenne számodra a megfelelő írj nekem vagy foglalj időpontot egy 15 perces ingyenes konzultációra! Minden kötelezettség nélkül szívesen segítek neked az elindulásban. 🙂

Nagy Laura

A blogomban ingyenes tippeket és trükköket adok a most induló vagy feltörekvő vállalkozásoknak, hogy magasabb szintre vihessék az online megjelenésüket!

[

Indulásra kész, könnyen testreszabható weboldalak!

bizonytalan vagy? Bízd rám a weboldalad elkészítését!

Bizonytalan vagy? beszéljük meg a kérdéseid!

Foglalj egy ingyenes 15 perces konzultációt!